mandag 29. oktober 2012

Man skal være lykkelig som liten!Lykkelig som liten tilbyr naturlige og økologiske hudpleieprodukter.
Oppskriftene er utviklet av de to legene Kari Løvendahl Mogstad og Nils Ivar Leraand.

Kolleksjonen består av en underbar barnesalve (som fullt ut kan erstatte den tradisjonelle zink-salven), hudkrem (bodylotion) med og uten lavendel, badeolje, barnehagekremen ammesalve, strekkmerkeolje og doktorsalve
Produktene er laget spesielt med tanke på ny, sart og urørt barnehud og det brukes kun de beste naturlige og økologiske oljene og råstoffene tilgjengelige på markedet. 

Alle produktene er uten kortison, uten parabener og uten miljøbelastende stoffer.Barnesalven er laget av utvalgte, milde fettstoffer og oljer med tilsetninger av vitaminer og antioksidanter, som vi gjennom mange års erfaring vet har gunstige effekter for huden. Salven virker helende og lindrende om huden er blitt rød og sår. Den er også veldig god ved tørr hud og tørre flekker, lettere former for eksem og så videre. Med sheasmør, avokado-, ringblomst-, jojoba- & lavendelolje. Laget for hånd av nonnene ved Tautra Mariakloster i Trondheimsfjorden. Uten parabener, uten kortison. 
Om vinteren i kaldt vær er denne salven ypperlig på nesetipp, hake og kinn.
Hudkremen gir masse god fuktighet og næring til barnehuden, men er også ypperlig til voksne med tørr eller sensitiv hud. Kremen egner seg også godt til en voksende gravid-mage eller til en nybakt mamma.
Hudkremen er helt uten parfyme eller luktstoffer, og er 100% parabenfri, og med masse gode naturlige oljer, bl.a. jojoba-, avokado-, raps- og aprikoskjerneolje. Den er super til barn med tørr hud, og barn som har tendens til atopisk eksem. 
Hudkremen fikk toppscore hos Grønn Hverdag, og den er derfor ideell til allergikere.
Den fåes i to varianter, én uten duft og én med en diskret duft av økologisk lavendelolje. 


Badeoljen er blandet med ulike pleiende oljer og fuktbevarende stoffer, tilsatt en andel særdeles mild oljesåpe. Noen dråper i badevannet eller på vaskekluten gir barnet en skånsom og naturlig vask, uten skadelige tilsetningsstoffer.
Nonnene på Tautra Mariakloster står for fremstillingen. Den inneholder bl.a. økologisk avokadoolje (som gir den grønne fargen), jojobaolje, aprikoskjerneolje, mandelolje, glycerin og lavendelolje. 
Mange voksne bruker denne oljen som dusjolje. Den er pleiende og smørende og veldig skånsom for tørr og sensibel hud.
Barnehagekremen er en ypperlig kuldekrem og beskyttende krem for små og store kinn i norsk høst- og vintervær. Basert på naturlige og økologiske råvarer, bl.a. økologisk aloe vera, rapsolje, ringblomstolje og mandarinolje. Den er fet og god, og gir god beskyttelse der det trengs mest. 
Både aloe vera og ringblomst er kjent for sine helende egenskaper, og mandarinolje sies å forebygge blodsprengninger i huden. Inneholder videre lanolin, økologisk kaldpresset hampolje og tistelolje som er kjent for sine beskyttende egenskaper.
Ingen parabener, hormonhermere, sulfater eller kunstige duft-farge- eller konserveringsstoffer. Inneholder litt vann, det lille vannet fordamper fort fra huden og blir ikke liggende og fryse til is. Det finnes faktisk en finsk studie som tyder på at det er gunstig med litt vann  i kuldekrem.Ammesalven er spesialutviklet med tanke på å gi den nybakte mor en så skånsom start på ammingen som mulig. Den inneholder pleiende og legende fettstoffer, som legger seg som en beskyttende hinne over det såre området. Alle ingrediensene er av fødemiddelkvalitet, det vil si at alle innholdsstoffene i salven kan spises. Ta gjerne på ammesalven med en q-tips, av hygieniske årsaker, og smør bare på det såre området. 100% økologisk. TIPS! Mange bruker den også som leppebalsam, den er nemlig kjempegod også på såre og sprukne lepper. Inneholder sheasmør, ringblomstolje, jojobaolje og ubleket bivoks.


Doktorsalven er spesielt tilpasset voksen huden. 
Det lagt vekt på å kombinere eldgamle erfaringer og tradisjon med moderne viten om hudens oppbygning, anatomi og fysiologi. Salven er effektiv og virksom, samtidig som den er skånsom mot både huden og miljøet. Den er brukt ved en rekke ulike tilstander og hudproblemer: Eksem, tørr og sår hud, sprukne hæler, brannsår, anal kløe og sårhet, kulde og vind, liggesår/sår hud hos eldre, psoriasis m.m.
Den inneholder bl.a. nærende sheasmør, ringblomstolje, betennelsesdempende lavendelolje, jojobaolje og økologisk avokadolje.
Uten parabener og kortison. Lages for hånd av Tautranonnene etter hemmelig oppskrift.


Generelle tips fra produsentene bak Lykkelig som liten
Når man prøver et nytt hudprodukt, lønner det seg alltid å forsøke på en liten flekk på huden først. Noen kan bl.a. reagere på natulige, eteriske oljer. Dette har ofte sammenheng med konsentrasjon og mengde. Vi bruker bare noen få dråper i våre produkter for mor og barn. Vi tilstreber å finne oljer med gode egenskaper som er velprøvde og trygge, og som har gode og tilpassede, positive egenskaper for huden til både store og små. Men selv om våre produkter er veldig snille og milde, vil det alltid være noen som kan reagere allergisk. Dette gjelder uansett hvor naturlige og rene produktene er. Enkelte er f.eks. allergiske mot jordbær eller eple, men det betyr jo ikke at eple og jordbær er usunt. Enkelte er til og med allergiske mot allergimedisin! 

For å lese mer om produktene og skaperne bak denne fantastiske kolleksjonen kan du klikke deg inn på hjemmesiden til Lykkelig som liten her.

Flere av oss på Lille Martine bruker produktene på oss selv, og egne barn, og anbefales på det varmeste! De omtalte produktene selges i nettbutikken vår, du kommer direkte inn på produktene ved å trykke her.

Hvis du har egne erfaringer del dem gjerne med oss andre i kommentarfeltet her på bloggen.

Ha en fremdeles fin dag*
                   ❤Lisa
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar